Březen

03.05.2010 18:44

     "Březen za kamna vlezem" - u nás to tak zcela neplatilo. Vydali jsme se totiž do Dobříňského háje, kde na nás čekala poutavá sněženková cesta za slunečním paprskem. Na trase vyznačenými oranžovými fáborky jsme plnili několik úkolů a sbírali včeličky do naší celoroční hry.

     Jednou z dalších akcí byla 1.zimní školympiáda. Rozdělili jsme se do družstev a každý absolovoval nejméně dvě disciplíny. Bylo z čeho vybírat - curling, skoky na lyžích, slalom, boby, krasobruslení, hokej, jízda na boulích, rychlobruslení a sjezd. Po sportovním klání jsme sami sebe výtvarně ztvárnili v akci a práce vystavili na chodbách školy. Někteří z nás si odnesli diplomy a medaile, ostatní ale neodešli s prázdnou, protože i na ně čekala odměna v podobě cukrovinek.

     Navštívili jsme také velmi zajímavou velikonoční výstavu, kde jsme si mohli prohlédnout nejenom hotové kraslice, ale i jejich přímou tvorbu. Naší třídu jsme si patřičně velikonočně vyzdobili a hned po krátkých prázdninách, jsme si dojmy z pomlázky zkusili sami napsat. Byla to naše první samostatná slohová práce ( zatím maximálně o 4 větách), přesto se všem povedly na výbornou.

 

—————

Zpět