Listopad

07.12.2009 13:41

     Listopad byl měsícem opakování i poznávání nového. Navštívili jsme Divadlo rozmanitostí - loutkovou scénu Městského divadla v Mostě, kde jsme shlédli krásné zpracování literární pohádky - Povídání o pejskovi a kočičce. Veselé příběhy Jak myli podlahu, Jak sušili prádlo a Jak pekli sváteční dort, nás inspirovaly k vlastní dramatizaci některých pohádek. Někteří si vyrobili papírové postavičky, jiní si donesli vlastní loutky.

     V prvouce jsme si povídali o rodině a domovu. Přinesli jsme si fotky a představili své nejbližší celé třídě. Když jsme v hodině výtvarné výchovy kreslili obří deštník, většina z nás pod něj před deštěm ukryla právě svou rodinu. Povídali jsme si o tom, které domácí práce vykonávají maminka s tatínkem a jak jim můžeme pomoci. Seznámili jsme se s hodinovým ciferníkem a už bychom měli umět poznat půl a celou hodinu.

     V českém jazyce jsme se rozloučili se Živou abecedou a rozdali si dlouho očekávaný Slabikář. Téměř tři týdny jsme opakovali všechna doposud probraná písmenka. Skládali jsme slabiky, slova a tvořili první krátké věty, které jsme už schopni napsat do písanky. Novými písmenky jsou T a J.

     V hodinách matematiky sčítáme, odčítáme, porovnáváme v oboru čísel do 7. Soutěžíme o nejlepšího včelího počtáře, počítáme matematické hady se zavřenýma očima, hledáme po třídě správné výsledky a neustále procvičujeme a procvičujeme.

—————

Zpět