Prosinec a Leden

15.02.2010 19:44

     Prosinec byl velmi pestrý na různé školní akce. Začátkem měsíce jsme se dozvěděli od dvou zubních asistentek, jak důležité je se starat o své zuby. Měly pro nás připravený krátký příběh, hru a křížovku.

     5.prosince se na chodbě ozývalo řinčení řetězů a my už tušili, že se k nám chystá čertí návštěva. Nezbedníci slíbili polepšení a všichni jsme dostali po písničce sladkou odměnu.

     Navštívili jsme Vánoční výstavu, na které jsme se jako třída také podíleli. Naši andílci zdobili jeden z vánočních stromečků. Své práce v ambitech kostela vystavovaly všechny mateřské i základní školy z Roudnice.

     V pracovních činnostech jsme měli možnost si vlastnoručně vyrobit svíčku ze včelích pláství.

     V prvouce jsme si povídali, jak správně nakupovat. Třída se proměnila v jedno velké nákupní centrum a my se rozdělili na prodávající a zákazníky. V další hodině jsme se vydali na téměř opravdové nákupy do Zdravé výživy na náměstí. Seznámili jsme se se sortimentem a za papírové mince vystřižené z pracovního sešitu jsme si „pořizovali“ různé dobroty.

     Poslední školní den v roce 2009 jsme uspořádali vánoční besídku s karnevalem. Vyrobili jsme si svícen, povídali jsme si o vánočních zvycích, představili se v maskách, rozdali dárky a společně s ostatními kamarády prvňáky si zatancovali.

 

     V lednu jsme využili sněhové nadílky a v rámci tělesné výchovy jsme za mrazivého počasí vyrazili na kopec k rozhledně sáňkovat.

     Důležitým dnem pro všechny z nás byl jistě čtvrtek 28.1., neboť jsme očekávali první vysvědčení. Během uplynulých pěti měsíců jsme se naučili spoustu nových poznatků a za naší snahu a pracovitost jsme byli odměněni samými jedničkami.

 

 

—————

Zpět