Říjen

31.10.2009 20:21

     Téma podzim nás provázel celý měsíc říjen. Rozdělili jsme se do skupin a vyrazili na vycházku, kde jsme pozorovali podzimní krajinu, změny v přírodě, počítali a porovnávali stromy jehličnaté a listnaté. Cestou jsme si nasbírali spadané listí a jiné přírodniny, které jsme potřebovali v dalších činnostech v hodinách pracovního vyučování a výtvarné výchovy. Ježkovi jsma připravili na zimu pelíšek a pastely jsme zhotovili frotáž listí. Všechny práce byly velmi zdařilé a zdobí naší třídu.

     V hodinách českého jazyka se strhla písmenková bouře z mračen, ve skupinách jsme vytvořili velké písmenkové plakáty a z lístků, nesoucí jak jinak písmenka, jsme skládali slabiky.

     V matematice hrajeme o nejrychlejšího počtáře, sčítáme, odčítáme, porovnáváme čísla v oboru do 5.

     I tento měsíc se z nás stali herci a zahráli jsme si pohádku O veliké řepě, při které jsme se dost zasmáli. Na prvouce byla vyhlášena soutěž o nejkrásnější a nejchutnější jablíčko, třídili jsme donešenou zeleninu a ovoce. Jen škoda, že se nesešly rozmanitější druhy. I přesto všichni, kteří dobrovolný úkol splnili, si zasloužili medové zrníčko v podobě razítka.

—————

Zpět