Září

01.10.2009 21:08

     Během září jsme toho zvládli celkem hodně. Vím, co znamená zvonění, k čemu slouží přestávka a čím se liší od hodiny. Zahráli jsme si pohádku O perníkové chaloupce, naučili jsme se psací a tiskací P,L,M,S, které jsme trénovali modelováním, vybarvováním, hledáním v textu a dokonce jsme je poznávali pouze hmatem se zavázanýma očima. Před psaním si máme vše uklidit z lavice, procvičit prstíky a uvolnit zápěstí. Pak se stačí dobře posadit a správně držet tužku. Spojovali jsme různé tečky v dlouhé i krátké čáry, malovali jsme dračí zuby, kočičce klubíčko, kličky, smyčky, jámy a kopce.

     V matematice, jsme počítali školní pomůcky, předměty i obrázky. Přiřazovali jsme k tečkám číslice, dokreslovali jsme obrázky k určenému počtu, opakovali jsme geometrické obrazce a pojmy za, před, hned za , hned před, pod, nad, větší a menší.

     V rámci prvouky jsme se vydali na vycházku do okolí naší školy. Vystoupali jsme po točitých schodech na nedalekou rozhlednu, kde se nám rozprostřel nádherný výhled na Roudnici. Cestou jsme si ukázali, jak se správně třídí odpad do různě barevných kontejnerů. Hlavním úkolem bylo sledování dopravních značek. Většina z nás věděla jejich význam, a tak nebylo těžké si je zapamatovat a následně pak vyhledat ve třídě z nabízených obrázků na magnetické tabuli. Na závěr jsme si každý vyrobili minimálně dvě dopravní značky a vystavili je na parapet.

    

—————

Zpět